اقتصاد صنعتی و ساختار، عملکرد و رفتار
علی فلاحتی؛ الهام رضائی؛ شهرام فتاحی؛ عبدالرضا کرانی
چکیده
در این مقاله باتوجه به دادههای فصلی دوره زمانی 1375-1399 و با استفاده از مدل انحصار چندجانبه قیمت- ماشهای گرین و پورتر اثر شوکهای منفی تقاضا بر رفتار و ساختار بازار گوشت قرمز ایران ارزیابی شد. برای اینمنظور یک سیستم معادلات متشکل از سه تابع تقاضا، عرضه و شکاف قیمت- هزینه[1] بهصورت همزمان تصریح شد تا براساس آن شوکهای بزرگ و منفی ...
بیشتر
در این مقاله باتوجه به دادههای فصلی دوره زمانی 1375-1399 و با استفاده از مدل انحصار چندجانبه قیمت- ماشهای گرین و پورتر اثر شوکهای منفی تقاضا بر رفتار و ساختار بازار گوشت قرمز ایران ارزیابی شد. برای اینمنظور یک سیستم معادلات متشکل از سه تابع تقاضا، عرضه و شکاف قیمت- هزینه[1] بهصورت همزمان تصریح شد تا براساس آن شوکهای بزرگ و منفی تقاضا با استفاده از پسماندهای تابع تقاضا و رویکرد جستجوی شبکهای شناسایی شوند. نتایج دلالت بر آن دارد که بازار ستاده گوشت قرمز بهدنبال کاهش غیرمنتظره تقاضا، رقابتیتر شده است و اما ساختار بازار عوامل (دام زنده) تغییر نکرد. با استفاده از آزمونهای کمکی، نتایج این تحقیق مبنی بر قیمتپذیر بودن عوامل مجددا تأیید شد. با استفاده از نتایج این تحقیق میتوان سیاستهایی جهت ارتقای رقابت در صنعت نهاده و ستاده گوشت قرمز تدوین کرد.